Wąż gumowy do cieczy spożywczych
Start > Węże > Węże Gumowe > Wąż gumowy do cieczy spożywczych
Konstrukcja
Od -30oC do +60oC
Warstwa wewnętrzna - guma barwy czarnej z kauczuku naturalnego i syntetycznego lub syntetycznego odporna na działanie kwasów i zasad oraz roztworu amoniaku,
Wzmocnienie - przekładki z kordu włókienniczego lub nici syntetycznych.
Warstwa zewnętrzna - guma barwy czarnej wykonana z kauczuku syntetycznego, odporna na działanie warunków atmosferycznych i ozonu. Węże mogą być zabezpieczone zewnętrzną spiralą z drutu.
Zastosowanie
Węże mogą być stosowane do:
- kwasu azotowego o stężeniu do 5%
- kwasu solnego o stężeniu do 20%
- kwasu siarkowego o stężeniu do 50%
- kwasu octowego, wodnego roztworu wodorotlenku sodowego oraz wodnego roztworu amoniaku, o dowolnych stężeniach
Od -30oC do +60oC